Ο Ρούσσος Θεόδωρος είναι απόφοιτος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Αθήνας με ειδικότητα στους δρόμους κλασικού αθλητισμού. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Μοριακή κι Εφαρμοσμένη Φυσιολογία με ειδίκευση στην Φυσιολογία της άσκησης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη “Δημιουργική και προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή” του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών της Ιατρικής σχολής Αθηνών με ειδίκευση στην φυσιολογία της άσκησης(Phd).

Προτεραιότητά του είναι η επίτευξη των στόχων των ασκούμενών του. Έχει συνεργαστεί με δεκάδες άτομα που επιθυμούν, από το να χάσουν βάρος και να τρέξουν μαραθώνιο και υπερμαραθώνιο μέχρι την μυϊκή ενδυνάμωση και την ατομική βελτίωση αθλητών ομαδικών αθλημάτων. Η βασική του αρχή είναι ο σωστός προγραμματισμός με βάση σημαντικές ατομικές παραμέτρους που θα βοηθήσουν στην ασφαλή και επιστημονική καθοδηγήση του ασκούμενου.

Σαν αθλητής διακρίθηκε στις μεγάλες αποστάσεις (10000μ,μαραθώνιο) με αρκετές καλές για τα ελληνικά δεδομένα επιδόσεις(Κλασικός Μαραθώνιος Αθήνας 2009: 2 ώρες 39 λεπτά, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10000μ 2007:33 λεπτά 43 δευτερόλεπτα)