Επειδή το Πάσχα πέρασε, και είναι δύσκολο να το ξαναπιάσεις από εκεί που το άφησες, έφτασε η στιγμή να κάνεις κάτι πιο εξεζητημένο.

«Σίγουρα η υπερκατανάλωση τροφών πλούσιες σε λιπαρά και σάκχαρα θα ανέβασαν το νούμερο της ζυγαριάς μέσα στις γιορτές. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε για να ξαναρυθμίσετε το βάρος σας είναι η άμεση υιοθέτηση ενός ισορροπημένου διατροφικού πλάνου σε θερμίδες ανάλογες του φύλου, της ηλικίας, του ύψους, του βάρους, καθώς και της ημερήσιας δραστηριότητάς σας (για το σχεδιασμό του διατροφικού πλάνου συνιστάται διατροφολόγος).

Φυσικά μαζί με τη διατροφή θα πρέπει να εντάξετε και την άσκηση στην καθημερινότητα σας, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο ασκήσεις ενδυνάμωσης όσο και αντοχής (για τον ασφαλή σχεδιασμό ενός προγράμματος άσκησης απευθυνθείτε σ’ έναν επαγγελματία).

Η υγιής απώλεια βάρους σύμφωνα τους παγκόσμιους φορείς υγείας κυμαίνεται από 0,5kg-1kg την εβδομάδα. Όποτε αν η αύξηση του βάρους σας είναι της τάξης του 1-2kg, ο χρόνος που χρειάζεται για να επανέλθετε στα προηγούμενα επίπεδα είναι 1-4 εβδομάδες.

Ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στη ρύθμιση του βάρους είναι η διατήρηση. Γι’ αυτό προτείνεται η υιοθέτηση της άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής ως τρόπος ζωής και όχι μόνο παροδικά».

 

🏃‍♂️ Roussostraining🏃‍♂️

Θεόδωρος Β. Ρούσσος (PhD)
Γυμναστής-Εργοφυσιολόγος
Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών
Msc Μοριακής & Εφαρμοσμένης
Φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α

📱 6937155446
🖥 https://www.www.roussostraining.gr
📧 theodoros.roussos@yahoo.gr

#training #running #training_group