Γυμναστική μέσα στο Πάσχα; Δύσκολο, αν και όχι ακατόρθωτο αρκεί να αναλογιστείτε πως ακόμη και με το γύρισμα της σούβλας του αρνιού…χάνετε θερμίδες!
Μπορεί το Πάσχα να επιτρέπει το πολύ φαγητό και το πολύ ποτό αλλά το καλοκαίρι που έρχεται θυμίζει, πως δεν έχετε τόσα πολλά περιθώρια κραιπάλης. Η ευκαιρία σας να φάτε όσα γλυκά θέλετε, πέρασε και ήταν τα Χριστούγεννα, όταν την επαύριο της Πρωτοχρονιάς ο καιρός θα επέτρεπε ακόμα το φαρδύ πουλόβερ που τα «κρύβει» όλα.

Το Πάσχα, από την άλλη, ακολουθείται από το καλοκαίρι και το καλοκαίρι αποχαιρετάμε τα φαρδιά πουλόβερ και κυκλοφορούμε ημίγυμνοι με τα μαγιό μας στις παραλίες.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι κανείς δεν μπορεί και κανείς δεν θέλει, χρονιάρες μέρες, να σας εμποδίσει από το να φάτε ένα μεγάλο και λαχταριστό πιάτο αρνί, συνοδεία χωριάτικης τυρόπιτας και μιας μεγάλης κουταλιάς τζατζίκι, προσπαθήστε τουλάχιστον να μεταβολίσετε τις θερμίδες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές για πασχαλινή… γυμναστική.

Σουβλίστε οι ίδιοι το αρνί
Φέτος, αφού θα πάτε στο χωριό και θα εφαρμόσετε την παράδοση σε όλο της το μεγαλείο, αποκτήστε ενεργό ρόλο στο σούβλισμα του αρνιού και λάβετε θέση ακριβώς δίπλα από τη σούβλα, όχι για να επιβλέπετε με βλέμμα ειδικού τις εργασίες, αλλά για να γυρίζετε οι ίδιοι τη σούβλα.

Θα σας πάρει πολλή ώρα και σύντομα θα βαρεθείτε, αλλά θα είστε στο κέντρο των γεγονότων και με την κατάλληλη στάση σώματος θα γυμνάσετε κοιλιακούς, ενώ με την κατάλληλη συχνότητα και τεχνική στο γύρισμα θα εξασκήσετε και τους δικέφαλούς σας.

Χρόνος άσκησης: 3,5 ώρες

Ένταση άσκησης: μέτρια προς πολύ χαμηλή

Αποτέλεσμα άσκησης: μυική ενδυνάμωση