Στην δύσκολη λόγω κορονοϊού εποχή που βιώνουμε όλο και περισσότερο άνθρωποι στρέφονται προς την άσκηση αναζητώντας μια έξοδο από το σπίτι. Αυτό στην αρχή για τους περισσότερους σημαίνει έναν περίπατο με ένα φίλο-η σε ένα πάρκο, στο βουνό ή ακόμα και στο δρόμο. Πραγματικά πόσοι από εμάς πριν τον κορονοϊό θα εκτιμούσαμε τόσο πολύ έναν περίπατο με έναν φίλο??

Καθώς λοιπόν περνάει ο καιρός και ο ένας περίπατος διαδέχεται τον άλλο έρχεται η στιγμή που το περπάτημα γίνεται χαλαρό τρέξιμο. Ξαφνικά λοιπόν ανακαλύπτουμε έναν καινούργιο κόσμο που όσο πιο καλά το γνωρίζουμε τόσα περισσότερα οφέλη αποκομίζουμε.

Υπάρχουν καταρχάς τα προφανές που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε (καύση λίπους, διατήρηση σωματικού βάρους, ψυχική υγεία, κοινωνικοποίηση).

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που είναι πιο ιδιαίτερες όπως η αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2, μείωση του κινδύνου χρόνιας νόσου, βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας και μνήμης, μείωση του στρες , ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, αύξηση του προσδόκιμου ζωής , ενίσχυση του κυκλοφορικού συστήματος, διατήρηση υγειούς δέρματος, ενίσχυση των μαθησιακών ικανοτήτων και μείωση του κινδύνου για καρκίνο.

Φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα που θα μας επέτρεπαν να γράφαμε βιβλίο για τα οφέλη του τρεξίματος.

Για όλους εσάς που ακόμα είστε διστακτικοί δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε και σας διαβεβαιώνω πως θα απολαμβάνετε μία από τις πιο έντιμες «σχέσεις» που έχετε στη ζωή σας!!

🏃‍♂️ Roussostraining🏃‍♂️

Θεόδωρος Β. Ρούσσος (PhD)
Γυμναστής-Εργοφυσιολόγος
Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών
Msc Μοριακής & Εφαρμοσμένης
Φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α

📱 6937155446
🖥 https://www.www.roussostraining.gr
📧 theodoros.roussos@yahoo.gr

#training #running #training_group

Ακολουθήστε μας στο facebook για να διαβάζετε και άλλα σχετικά άρθρα
https://www.facebook.com/roussostraining ή

Συμπληρώστε μας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας με τα στοιχεία σας για να φτιάξουμε το δικό σας πρόγραμμα.